Het modelspoor panorama is een modelbaan in een openlucht landschap en gebouwd door Bernard Beusink.

De Expositie

Let op aangepaste openingstijden:
04-07-2021 van 12:00 tot 15:30 uur

Expositie, Het modelspoor panorama Aalten.

Eindelijk is het zover. Na 2,5 maand plannen en bouwen kan ik het online zetten.
Helaas ben ik nog niet in het bezit van een stuk grond voor de wederopbouw van het modelspoor panorama. MAAR... om toch het geheugen op te frissen voor vele en voor geïnteresseerde te laten zien wat het modelspoor panorama Aalten was heb ik met veel, erg veel tijd en moeite een expositie opgebouwd in 't Lagerhuys van het Noorden.

Reis mee van het ontstaan in 1973 tot aan heden. Je bewandelt een route langs bekende bouwwerken en vele foto's en video's, vele herinneringen aan vroeger zullen weer worden aangewakkerd maar ook de recente maquette van watermolen ''De Pol'' die Ramon Vreeman in het voorjaar van 2021 heeft gemaakt, zal te bewonderen zijn, zie hoe een 3D printer werkt en zie ook wat er nu in de planning staat voor de komende periode.

Naast het zoeken van een geschikte locatie voor de modelspoor baan is er erg veel restauratie werk, de vele huizen, treinen en bruggen etc. hebben veel te lijden gehad in al die 36 jaar dat het buiten heeft gestaan, daarom zoeken we enthousiaste vrijwilligers maar ook geld en of materiaal of andere diensten om dit alles te kunnen opknappen.

Kom gerust even aan.
Locatie: het Noorden in 't Lagerhuys.
Lichtenvoordsestraatweg 44, 7121 RA Aalten
Entree: vrijegift
Tijden: elke zondag middag vanaf 13 juni tot september
13:00 tot 17:00 uur.
(Reserveren aan de deur.)

Modelspoor Panorama

Het modelspoor panorama Aalten. (gesloten)
 

Het modelspoor panorama Aalten was Nederlands oudst opengestelde LGB modelbaan in openlucht met een uniek landschap gevormd door Oostenrijks, zuid-Duits, Zwitsers thema vol leuke grappige details. helaas heeft onze modelbaan in oktober 2015 de poort moeten sluiten, Bernard Beusink moest wegens omstandigheden verhuizen en het huis en grond waar onze modelbaan zich gevestigd had, moet worden verkocht. helaas zal de modelbaan in 2016 niet meer geopend zijn.
De toekomst zal onze modelbaan wel weer geopend worden echter op een nieuwe locatie, momenteel zijn wij bezig met het uit denken en ontwerpen van alles in en om de modelbaan heen. we hopen rond eind September bezig te gaan met een nieuw stuk grond.
hebt u nog in de Gemeente goed bereikbaar een mooie locatie voor ons. wij horen dit graag!


 

Zoals de naam al doet vermoeden is het een modelspoor in een panorama landschap geheel in het thema Oostenrijk, Zwitserland en Zuid Duitsland. U zult zich dan ook echt op vakantie voelen bij een bezoek aan ons. Zo zijn er veel details die de modelbaan laten leven. Zo vindt u ondermeer een heuse stuwdam, stoeltjeslift, kastelen, bewoners en natuurlijk veel treinen. Maar er is ook een grote stad waar veel kleine en grappige details zijn verstopt. U zult bij iedere ronde die u loopt weer wat nieuws ontdekken en zich soms afvragen of dat er al stond. Ook zijn er voor de kinderen veel leuke bezigheden. Zo zijn er een aantal drukknopjes geplaatst waardoor ze o.a. de kabelbaan in werking kunnen zetten of  de H0 trein een rondje kunnen laten rijden. Ook kunt u een speurtocht maken. Deze is leuk voor iedereen en er valt dan ook altijd wat te winnen zoals een mooie foto of een treinritje in onze bos-express,

Deze modelbaan is geopend in 1979 en is een mooie attractie voor de gemeente Aalten.

Het modelspoor panorama is dan ook één van de oudste opengestelde modelbanen van Nederland op deze schaal.