MiniatuurparkBerBuland_EAMDESIGN2.jpg

Welkom bij stichting Miniatuurpark BerBuland

Stichting Miniatuurpark BerBuland is opgericht op 8-3-2022 vanuit het idee van creatieveling Bernard Buesink die een fantasie-landschap van 250m2 in zijn tuin had ontwikkeld in Oostenrijkse, Zwitserse en Zuid Duitse sfeer en deze in de zomermaanden op de zondagmiddagen open stelde voor het publiek. Bernard begon in 1973 met het bouwen van zijn landschap. Toen dat steeds meer vormen begon aan te nemen praatte dit zich al snel rond waardoor gasten van een nabijgelegen camping ook een kijkje kwamen nemen. Hierdoor ontstond dan ook het idee om in overleg met de gemeente en de VVV het open te stellen voor het grotere publiek en dat niet zonder succes. Mensen kwamen van heinde en ver om het idyllische landschap te bekijken en tevens een rondje in een heuse trein rondom de woning van Bernard te rijden die hij ondertussen ook helemaal zelf had vervaardigd. De ongedwongen en eenvoudige sfeer sprak ook duidelijk velen aan. Wegens gezondheids-redenenen van Bernard kwam uiteindelijk na 36 jaar in 2015 een eind aan deze prachtige modelspoorbaan. Tegenwoordig staat alles in een opslag en wordt beheert door zijn kleinzoon Ramon Vreeman die van kleins af dezelfde passie en hobby als Bernard heeft. Bernard is helaas op 4 juli 2018 overleden maar Ramon wil het levenswerk van Bernard nieuw leven inblazen en het landschap op een nieuwe locatie voortzetten en is dan ook de oprichter van Stichting Miniatuurpark BerBuland.

Wie zijn wij?

1.JPG
3.jpg
2.jpg

Waar staat de stichting voor?

Onze stichting houdt zich vooral bezig met het behoud van de modelspoorbanen van Bernard Buesink en de geschiedenis hierachter. Bernard werd wel eens gekscherend de man met de gouden handjes genoemd omdat hij alles eigenhandig maakte. Zijn achtergrond als Smid kwam hem hierbij goed van pas. Zijn creaties zullen dan ook straks veelal weer terug te vinden zijn in het miniatuurpark BerBuland. Naast deze creaties zullen er ook veel mooie verhalen, krantartikelen en foto’s te zien zijn

tijdens de permanente tentoonstelling op het park. Om dit alles te realiseren zal vooraf eerst veel gerenoveerd en gerestaureerd moeten worden waar wij ons als stichting dan ook voor in willen zetten zodat uiteindelijk alles in een nieuw landschap geplaatst kan worden en het uiteindelijk weer opengesteld kan worden voor het publiek.

4.jpg
5 (1).jpg

Wat gaan wij zoal doen met gelden?

Wij zullen ons in de beginperiode vooral richten op het renoveren, restaureren en verbeteren van alle huisjes, treinen en andere voorwerpen van de oude modelspoorbaan van Bernard. Hiervoor moeten speciale gereedschappen, materialen en onderdelen aangeschaft worden zoals oa 3D

printers. Alle huisjes zullen ook worden voorzien van binnenverlichting zodat in de toekomst ook een avond openstelling mogelijk wordt. Ondertussen zal verder gezocht worden naar het vinden van een geschikte locatie voor de herbouw van het miniatuurpark BerBuland. Dit staat vooralsnog op de tweede plaats aangezien de renovatie, restauratie en verbeteringen van alle onderdelen veel tijd in beslag zullen nemen maar mocht zich een geschikte locatie

aandienen dan kan er ook alvast een ontwerp gemaakt worden van de betreffende situatie. De voorkeur gaat wel uit naar een ruime plek ergens in het buitengebied van Aalten met een stuk bos waar ook het smalspoortreintje van Bernard gestald kan gaan worden.

5 (4).jpg
Vrijwilliger worden?

Onze stichting draait volledig op vrijwilligers. Wij zijn er van overtuigd dat ieder persoon sterke kanten heeft die hij of zij bij ons mag en kan ontwikkelen en ontplooien. Dit kan zijn van werken met sociale media, de computer, op technisch gebied, schilderen of in een later stadium in de groenvoorziening. Wilt u onze stichting hierbij ondersteunen als oproepkracht of vaste vrijwilliger dan kunt u reageren via onderstaand emailadres.


Vacatures:

Momenteel zoeken wij mensen met ervaringen op sociale media, voor het vertalen van teksten in Engels en Duits, ontwerpen en tekenen van 3D printen, elektronica, knutsel liefhebbers voor de renovatie en restauratie van o.a. de huisjes en nog veel meer. Stuur ons gerust een email met jouw motivatie en talent en wie weet zien we elkaar snel.

Stichting miniatuurpark BerBuland.
KVK-nummer: 85718130
BTW-ID: NL863717603B01